Bjørnebanden…

af Brian - fotomalia.dk

Nyheden 2011 i Randers Regnskov er som i måske ved “Jungle professerens hytte” som blandt andet bliver hjemsted for en hel bande af næsebjørne – Næsebjørnene skulle jo selvfølgelig gerne være med i vores brochure så jeg skulle gerne bruge nogle gode billeder. Men vi har ingen Næsebjørne – så hvad gør man så?

En tur i byen

Ja så man jo låne – altså nogle bjørne, for jeg kunne da aldrig finde på at låne billeder på nettet, det  må man jo ikke..

Randers Regnskov og Aalborg Zoo har sammen med alle de andre Zoologiske haver et rigtig godt og tæt samarbejde, så derfor var det ingen problem at jeg tog en tur til Aalborg for at fotografere deres næsebjørne. Jeg pakkede derfor bilen, med alt mit grej (man ved jo aldrig hvad man får brug for) og drog mod det nordjyske.

En Plan

Jeg havde et klart billede i mit hoved af hvordan mit billede gerne skulle se ud, meeen det er jo sjældent at tingene gør som det skal. Det billede jeg gerne ville tage var med en vidvinkel og så meget tæt på¨, så man tydeligt fik en idé om hvorfor bjørnene har fået deres navn.

Billedet af bjørnene skulle mere eller mindre fritskrabes, så det bekymrede mig egentlig ikke at de gik i deres vinterstald, for baggrund og omgivelser skulle alligevel bare klippes væk – jeg ville bare geren have det rigtige udtryk i mit billede.

Klik på billedet og se hvor bjørnene passer ind i brochuren (side 3).

Jeg havde egentligt regnet med at næsebjørnene var meget tamme, og at de sikkert var så nysgerrige at de slet ikke kunne modstå min meget fine og meget spændende 14-24mm – Næsebjørnene var bestemt ikke imponeret.

Jeg startede med 14-24mméren, men skiftede hurtigt til 24-70mméren og videre til 70-200mméren for at kunne tage nogle billeder hvor bjørnene så nogen lunde fornuftige ud. Nu var min plan faktisk bare at blive i anlægget og stille og roligt lade bjørnene blive mere fortrolige med mig og mit grej, så jeg kunne komme tættere og tættere på.

Bjørnene var som sagt ikke specielt imponeret af mig og alt mit grej, og jeg havde en reception, jeg skulle nå tilbage og fotografere i Randers, så nu var gode råd dyre?!!?

Dyrepasserens hemmelige våben

Pludselig kom jeg i tanke om “dyrepasserens hemmelige våben”, et våben der har gået i arv igennem generationer af dyrepassere, et våben som kun er overdraget når dyrepassereleven er klar, et våben som er så magtfuld et det i de forkerte hænder kunne bruges til enorm ondskab, et våben som jeg blev betroet af min mentor Allan i tidernes morgen. Det er meget sjældent jeg bruger det, for det skal bestemt ikke bruges uden omtanke, og det er kun særligt øvede der kan bruge det rigtigt….

Nemlig – Melorme

Nu kom der pludselig andre boller på suppen og Bjørne Banden og jeg var pludseligt bedste venner. Så nu kunne jeg meget nemt få bjørnene til at samarbejde og jeg ente faktisk med at få stort set det billede jeg kom efter.

Resultatet

Jeg tror jeg sammenlagt brugte 2 timer i bjørnens hule, og efter jeg brugte mel ormene tog det vel 10-15min at få billedet i kassen, jeg kunne måske godt have fået den smarte idé noget før men okay det var heldigvis også kun mega koldt…

Billedet direkte fra kameraet..

Her kan man se den effekt jeg gerne ville have, hvor vidvinklen “forstørre” næserne.

Efter lidt redigering og efterbehandling sendte jeg nedenstående billede videre til grafikeren og han lavede den endelige fritlægning og satte bjørnene i brochuren.

Det færdige resultat – efter et par timers fotografering og en halv time ved computeren..

Det er vigtigt at huske de tricks man har i hatten, også bruge dem når de virker – nogen af jer der har nogle gode tricks..

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Mads januar 27, 2011 - 8:50 pm

Hvor er de kære. Dem glæder jeg mig til at se live. Heldigt at Allan i tidernes morgen betroede sig den ypperste dyrepasserhemmelig – the power of melorme! 🙂

Besvar
Brian januar 27, 2011 - 9:21 pm

He He he… “THE POWER OF THE MEALWORM”…. der har vi da vist titlen til vores første spillefilm..

Besvar

Smid en kommentar til os