Bag om billedet – MTBshoot; nu med en lille præmie!!

af Brian - fotomalia.dk
Kasper Vissing

Kasper Vissing

I sidste uge var vi som i sikkert ved på ”opgave” i Marselisborg skov med et par raske ryttere, som modigt stillede op til et lille fotoshoot.
Jeg havde en idé til et stemningsfuldt portræt jeg gerne ville lave, og da solen var gået ned, fik vi skudt et par fede portrætter af Kasper (som også tit bidrager med nyttige tips, i sine kommentarer her på bloggen)

Kasper Vissing

Idé:
Billedet var egentlig meget simpelt, og jeg havde allerede hjemmefra ”set” det for mig, så nu var det bare at få billedet fra min fantasi og ind på sensoren. Idéen var, noget hårdt kantlys og en meget snooted flash lige i han øjne. Jeg forestillede mig at dette ville give en fed effekt på hjelmen og at det ville give et lidt råt look.

Opsætning:
Billedet er taget uden for, efter solen var gået ned og der er kun meget lidt naturligt lys tilbage.
Jeg forsøgte mig lidt frem for at få kant lyset som jeg ønskede det og satte en meget snæver snoot på for at koncentrere lyset og give det meget centrerede lys lige på briller og øjne.

fotodiagram MTB

Udstyr:
• Nikon D700
• Nikkor 70-200mm
• 1 SB900 (Master)
• 3 SB800 (2 Gruppe A & 1 Gruppe B m. snoot)
• 2 Manfrotto lysstativer (gruppe A)
• 1 VAL (Voice Activated Lightstand)(gruppe B)

Eksponering:
Jeg kørte på program M og valgte en lukker og blænde så jeg var sikker på at det naturlige lys, ingen indvirkning havde på min eksponering. Det relativt høje blænde på f/: 10 valgte jeg også for at få en god dybdeskarphed i billedet så jeg var sikker på at billedet var skarpt helt fra næsetip til bag øjnene.
Alle de tre trådløse flash er styret ved hjælp at SB900 som sidder på mit kamera, og hele herligheden køre fuld TTL, med en -0,7 blænde på gruppe B og ingen kompensation på Gruppe A

Resultat:
Jeg syntes selv at billedet er lykkedes rigtig godt, og jeg syntes der er super fedt den glød som de gule briller giver i flash lyset (dette var selvfølgelig fuld ud planlagt og på ingen måder en heldig tilfældighed).
Efter dette portræt legede vi lidt videre med idéen, og kom frem til dette resultat.

Kasper Vissing

OG SÅ TIL PRÆMIEN!!

Hvis du stadig læser med, har du muligeden for at deltage i konkurrencen om en splinter ny Langdistance fjernudløser (til canon) til en værdi af kr. 349,- (venligst skænket af fotoimport.dk).

Alt hvad du skal gøre for at vinde den er at komme med dit bud på hvordan billedet herunder er taget.

Mountainbike om natten

Den der kommer tættest på og har flest detaljer med, vinder.

Skriv dit svar i en kommentar, hvis der er flere der gætter rigtigt trækker vi lod!

Relateret indlæg

15 Kommentarer

Jacob Almtoft maj 3, 2010 - 11:03 am

Har da selvfølgelig et par bud 😉

Den nemme: Kamera på tripod sat til en lang lukketid bulb eller 30 sek. Håndholdt flash udløst manuelt da han passere.

Den svære: Kamera sat til 30 sek. flash sat til “Rear”… og en helt utrolig heldig timing.

Besvar
Mie Rasmussen maj 3, 2010 - 3:29 pm

Du var så heldig, at få et billed af den ildflue, cykelrytteren ihærdigt forsøgte at cykle fra 😉 Knus herfra….

Besvar
Bornholmeren maj 3, 2010 - 8:34 pm

Dette indæg er ikke i interesse for konkurencen, så andre må gerne copi/paste hvis de tror jeg rammer noget rigtigt!!

Måske er billedet komponeret af flere billeder.. liger ikke Brian da han er lidt af en nørd ang. at få det i første skud.. men…

Lysstriben = lang lukketid, tid kan man ikke sige noget om.. men ud fra at der i forgrunden er et mere “lys punkt” så er den måske lavet af hvor cyklisten stopper og drejer styret og derfor er det lys mere “skarpt”

Cyklisten = ud fra belysning.. oppe fra og ned, evt. 2 flash (ærmet giver en skygge mod kroppen) samt belysning af hjulet.
Oppefra grundet at hjulet kun delvist er belyst..

Nu har Mads jo vist at det er let med det at “indsætte” en person i et billede når alt er stationært (tripod), så det kunne jo tænkes at Brian/Mads har leget lidt og lavet et shot med lyset og indsat cykelrytteren bagefter.

meeen tror det er Mads’s værk frem for Brians.. men mit gæt

Besvar
Lennard maj 4, 2010 - 9:45 am

Mit bud fra en amatør inden for lyslægning:-)

Lang lukketid 20-30 sek. – forlygte tændt på cykel, 2 flash på stativ i hovedhøjde fra hhv. højre og venstre.

Besvar
Er din SB800 vandtæt?? | Fotomalia.dk maj 4, 2010 - 9:58 am

[…] Husk at give dit bud på gårsdagens konkurrence her […]

Besvar
Thomas maj 4, 2010 - 11:40 pm

Mit gæt.

Jeg tror helt bestemt det er 2 billeder der er sat sammen.

det første af cykelrytteren hvor billedet er taget med en lidt underbelyst eksponering med med flash til at lyse de dele op af cykel og rytter man gerne vil fremhæve. det kan sagtens være håndholdt.

Det næste billede er taget inde i skoven, hvor kameraet har stået på stativ, og med så lang lukkertid, at man har kunne bevæge sig rundt og lave flashudladninger – flashudladningerne har så været som strobe hvor flashen har lyst i måske et par sek, og de steder hvor der er lyst lidt mere op, er hvor man har måtte stoppe og lade flashen op til næste udladning..

Derefter har mads så klippet de 2 billeder sammen, lidt efter samme princip som da han lavede de træbogstaver hvor der stor fotomalia.

/Thomas

Besvar
Billedeoptimering | Fotomalia.dk maj 6, 2010 - 6:10 pm

[…] imorgen er sidste dag for at komme med dit bud og vinde i vores lille konkurrence, selv om der er nogen der er tæt på er der stadig mulighed for at komme tættere, for der er […]

Besvar
Peter Freiman maj 7, 2010 - 8:57 am

Lang lukketid til lysstriben og to spejle placeret så lyset fra lygten rammer cykelrytteren dels forfra, dels fra neden op i venstre side. (skyggen på træet i baggrunden og de kun halvt oplyste hjul).

Mvh
Peter

Besvar
Unboxing CS5 | Fotomalia.dk maj 7, 2010 - 10:03 am

[…] Idag er sidste dag for at komme med dit bud og vinde i vores lille konkurrence, selv om der er nogen der er tæt på er der stadig mulighed for at komme tættere, for der er […]

Besvar
Jeannette Daugbjerg Hansen maj 7, 2010 - 2:48 pm

Lang lukketid giver lysstriben fra en lygte – den varierende tykkelse angiver forskellig hastighed af cyklen.
Flash lavt nedefra i en skrå vinkel fra rytterens vnestre side idet han passerer. Der er en skygge på træ og bryst der angiver vinklen.
Flashen har været snoot-agtig, da lyset er skarpt og begrænset.
Det er kun i en skrå afgrænset vinkel rytteren er belyst, man kan se hans mere eller mindre gennemsigtige nedre halvdel pga at nederste halvdel er blevet belyst i kortere tid end den øverste.

Besvar
På jagt efter mus med vinger | Fotomalia.dk maj 23, 2010 - 6:35 am

[…] elektrocompumekanikmekanikernørden hedder faktisk også Kasper og i kender ham alle godt (Se ham her), har bikset en anden type fælde sammen til mig, og den har vi været i Regnskoven og prøve […]

Besvar
På jagt efter mus med vinger | Fotomalia.dk oktober 10, 2010 - 1:11 pm

[…] elektro-compu-mekanik-mekaniker-nørden hedder faktisk også Kasper, og I kender ham alle godt (Se ham her), har bikset en anden type fælde sammen til mig, og den har vi været i Regnskoven for prøve […]

Besvar
Unboxing CS5 Design Premium | Fotomalia.dk oktober 10, 2010 - 1:22 pm

[…] Idag er sidste dag for at komme med dit bud og vinde i vores lille konkurrence, selv om der er nogen der er tæt på er der stadig mulighed for at komme tættere, for der er […]

Besvar
På jagt efter mus med vinger | FotoMalia februar 19, 2012 - 1:36 pm

[…] elektro-compu-mekanik-mekaniker-nørden hedder faktisk også Kasper, og I kender ham alle godt (Se ham her), har bikset en anden type fælde sammen til mig, og den har vi været i Regnskoven for prøve […]

Besvar
Billedeoptimering | FotoMalia juli 2, 2012 - 3:04 pm

[…] imorgen er sidste dag for at komme med dit bud og vinde i vores lille konkurrence, selv om der er nogen der er tæt på er der stadig mulighed for at komme tættere, for der er […]

Besvar

Smid en kommentar til os